Thursday, May 27, 2010

Hyvää syntymäpäivää mudac!

"Hyvää syntymäpäivää Mudac", asusetti, 2010

The mudac - Musée de design et d’arts appliqués contemporains - on museo ja kohtaamispaikka muotoilun, nykytaiteen sekä käytännön taiteen välillä. Mudac avaa ovensa myös esittävälle taiteelle. Museossa esitellään sekä Sveitsiläistä että kansainvälistä taidetta.

Museossa järjestetään noin kuusi väliaikaista näyttelyä vuodessa (2006 - 2007 esillä oli "Mdvanii - This Is Not A Doll (tämä ei ole nukke)" BillyBoy & Lala -näyttely). Museolla on myös pysyvä taidekokoelma, jota esitellään säännöllisesti.

the mudac, Lausanne - Sveitsi (1. kuva the mudac)

Mudac avattiin kesäkuussa vuonna 2000. Tänä vuonna museo täyttää kymmenen vuotta. Syntymäpäiviä juhlitaan lauantaina 29.5.2010. Tapauksen kunniaksi BillyBoy* ja Lala ovat luoneet taideteoksen nimeltään "Bon Anniversaire au Mudac - BillyBoy* & Lala Mdvaniism 2010" eli "Hyvää syntymäpäivää Mudac - BillyBoy* & Lala Mdvaniism 2010".

mudacin syntymäpäiväjuhlakutsu,
 2010, the mudac

Upea taideteos koostuu alkuperäisistä Mdvaniin asusteista sekä uudesta BillyBoyn maalauksesta, joka on kopio mudacissa aiemmin esillä olleesta maalauksesta. Settiin kuuluu myös miniatyyrikopio mudacin syntymäpäiväjuhlakutsusta. Tämä taideteos näytetään kuin se olisi maalaus, museon seinälle ripustettuna.

yksityiskohta

asu esillä museossa

Kuvat FT

No comments:

Post a Comment